Page 1 of 1

Explosions not damaging players properly

Posted: 19 Aug 2019
by impossybull
Basically just see this video... https://youtu.be/FXkih2mkr8c?t=108 (Start at 1:48)

I have no clue :D

Re: Explosions not damaging players properly

Posted: 19 Aug 2019
by OneManArmy
I assume it's because explosion happened "inside" the player. Unity physics can't detect collision from inside, so...

Re: Explosions not damaging players properly

Posted: 19 Aug 2019
by impossybull
Hmm, that makes sense, but his own claymores exploded underneath him so shouldn't he have "Died in action"? That was where I was really confused. :?:

Re: Explosions not damaging players properly

Posted: 19 Aug 2019
by OneManArmy
In this case i can only guess what happened...

Re: Explosions not damaging players properly

Posted: 20 Aug 2019
by impossybull
Well, from the direction he ran from, I don't think he would have picked up any health. Going back in the video, he was only alive for 19 seconds when I killed him. :D And I did about 100 damage with my M4A1 afterwards.

The time between placement and detonation is 7/30 of a second, in the video.
His collider might be inside both of the claymores... only you could tell that.
Image

You can tell that there are none left after the explosion, but it's possible only one was "activated".
Image

Considering what you've said, my theory is that the UCAV, and both claymores, were inside his collider so he did not take any damage. It's definitely interesting, and very weird :D

Re: Explosions not damaging players properly

Posted: 20 Aug 2019
by OneManArmy
In rare cases weird things happen and i have no idea how it is even possible. It's not by game logic.
I tried to reproduce this bug many times, but everything works as expected.

Re: Explosions not damaging players properly

Posted: 20 Aug 2019
by impossybull
Hmm. Yeah sometimes Unity is weird like that. Safe to say this type of thing does not happen often :D :D
Thanks for your help! :) :ugeek: